Domov » Péče o sportovní oblečení

Reklama

Péče o sportovní oblečení

Jak správně se starat o vaše sportovní outfity

Správná péče o vaše sportovní oblečení je klíčem k tomu, aby vám posloužilo co nejdéle a zůstalo čisté a svěží i po mnoha tréninkových sezeních. Zde jsou některé doporučené postupy pro péči o vaše sportovní outfity:

  1. Střídání a praní: Pravidelně střídejte své sportovní oblečení a vyhýbejte se nošení jednoho kusu několikrát za sebou bez praní. Sledujte pokyny na etiketě ohledně teploty vody a péče o každý kus oblečení.
  2. Použití jemných pracích prostředků: Zvolte jemné prací prostředky, které neobsahují příliš mnoho chemikálií a přísad, které by mohly poškodit technické materiály vašeho sportovního oblečení.
  3. Vyhněte se sušičce: Nechte vaše sportovní oblečení přirozeně vyschnout vzduchem místo toho, abyste použili sušičku, která může způsobit zkrácení životnosti a poškození vláken.
  4. Odstraňování skvrn a pachů: Pokud se na vašem sportovním oblečení objeví skvrny nebo nepříjemné pachy, dejte pozor na jejich rychlé ošetření. Použijte šetrné odstraňovače skvrn a oděvy pečlivě vyčistěte podle pokynů.
  5. Správné skladování: Uložte vaše sportovní oblečení na suchém a dobře větraném místě, aby se zabránilo vzniku plísní a nepříjemných zápachů. Nechte je úplně vyschnout předtím, než je uložíte.
  6. Pravidelná údržba: Prodloužte životnost vašeho sportovního oblečení pravidelnou údržbou, včetně kontroly na případné poškození, oprav a obnovení impregnace.

Mohlo by se vám také líbit

Reklama